Tips bij het bestrijden van vlooien bij je hond

Zeer veel hondenliefhebbers worden vroeg of laat wel eens geconfronteerd met vlooien bij hun huisdier. Wees niet ongerust, dit is heus niet zo abnormaal als velen wel denken. Het hebben van vlooien is zelden te wijten aan een gebrek aan hygiŽne, dan wel door het ongelukkige toeval dat uw hond het pad van een vlo kruiste.

Vlooien zijn kleine diertjes die zich vaak vastklemmen in de vacht van uw huisdier. De meest voorkomende is de kattenvlo en komt ironisch genoeg ook het vaakst voor bij honden. De hondenvlo wordt in onze gebieden nog maar zelden opgemerkt. Deze insecten hebben warmte nodig om te overleven en zijn bijgevolg ook het actiefst tijdens de zomer.

Vlooien brengen echter wel enkele gekende negatieve gevolgen met zich mee. Vlooien zijn parasitaire insecten, en voeden zich aldus met het bloed van diens gastheer, in ons geval de hond. Door allergische reacties van uw huisdier kan het zijn of haar haar beginnen te verliezen. Ook mogen we niet vergeten dat vlooien ook gemakkelijk ziektes kunnen overdragen.

Daarom is het belangrijk dat men snel ingrijpt wanneer u merkt dat uw hond last heeft van vlooien. Zo bestaan er efficiŽnte sprays, vlooienbanden, druppeltjes, shampoo en vlooienkammen om zich van de vlooien te ontdoen. Raadpleeg zeker ook uw dierenarts, zij weten als de beste welke soort behandeling in ieder afzonderlijk geval aangewezen is.


hond honden dogs dog care verzorging

Gratis een foto van uw hond hier?Hondenland
Hondenkapsalons
Hondenrassen
Tips Honden
Honden Links
Contact