Tips bij het verzorgen van de hondenvacht

Het is zeer belangrijk dat u de vacht van uw hond op een goede manier verzorgt. Iedere vachtstructuur vereist ook een verschillende soort van verzorging: als u bijvoorbeeld een langharige hond heeft, is het belangrijk dat je beseft dat je je hond best iedere dag borstelt of kamt. Honden met een krulvacht, zoals de poedel, dienen ook dagelijks gekamd te worden om dode haren te vermijden. Deze honden moeten ook zeer vaak naar een hondenkapsalon gaan (gemiddeld elke zes weken). In deze hondenkapsalons wordt de hond aan een grondig onderhoud onderworpen: de vacht wordt geplukt, geknipt, gewassen, etc. Voor een kapsalon in uw buurt verwijzen we u graag door naar onze hondenkapsalonpagina.

Geregeld naar een kapsalon gaan, kan voor sommige mensen misschien wel duurder uitdraaien dan verhoopt, maar dit is echt een noodzakelijke karwei voor de gezondheid van uw hond. Er wordt in deze hondenkapsalons immers niet enkel voor de vacht van uw hond gezorgd, ook wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan het gebit, de oren, nagels, etc. Bij honden met een ruwe/draadharige vacht dient dit niet zo nauwlettend in het oog gehouden worden: regelmatig een borstelbeurt en elke drie maand naar het trimsalon is ruim voldoende. En voor honden met een korte vacht (dalmatische hond, boxer, beagle, ...) is nu en dan de dode haren verwijderen meer dan genoeg.

Indien u toch een beetje twijfelachtig staat tegenover een bezoek aan de hondenkapper, we kunnen je garanderen dat dit de hond absoluut geen pijn toebrengt. Het zal zelfs eventuele jeuk en andere probleempjes doen verminderen. Denk dus zeker niet aan je portemonnee, maar geef je hond gewoon af en toe eens een luxebehandeling. Zeker bij poedels is dit een onvermijdelijke klus: zij vereisen toch gemiddeld jaarlijks zes bezoeken aan de hondenkapper. Voor een eenvoudige wasbeurt, moet u uiteraard niet meteen naar de hondenkapper lopen. Dat kan u gerust zelf, voor meer informatie hieromtrent kan u terecht op de volgende pagina.


hond honden dogs dog care verzorging

Gratis een foto van uw hond hier?Hondenland
Hondenkapsalons
Hondenrassen
Tips Honden
Honden Links
Contact