Tips bij de keuze van het hondenras om te kopen

Een hond aanschaffen in een of andere impulsieve bui is iets wat we je zeker en vast kunnen afraden. Zowel voor de hond als voor jou is dit het slechtste dat je kan doen. De hond zal immers nog vele jaren in jouw gezelschap moeten vertoeven. Het is dus belangrijk dat de keuze voor een bepaald ras weloverwogen is. Ga dus op voorhand op zoek naar informatie over de verschillende hondenrassen. Hoe kiest u nu een hond die perfect bij u past? Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden. Enkele hiervan zijn de grootte, het gewicht, de beharing, het karakter (rustig, nerveus, jachthond, ...) , maar ook uw eigen levensstijl, de beschikbare ruimte en tijd die u voor de hond kunt vrijmaken.

Het is dus zeer belangrijk om geen hond zuiver en alleen op zijn uiterlijk te kiezen, maar neem dus eerst de hierboven vermelde punten goed door.

We geven graag extra uitleg over enkele van de genoemde criteria: De bewegingsruimte van een hond is zeer belangrijk: sommige honden hebben nu eenmaal meer beweging nodig dan sommige andere rassen. De poedel kan zich bijvoorbeeld veel beter thuisvoelen op een klein appartement dan een Deense dog die de mogelijkheid moet hebben om zich uit te leven. Algemeen mogen we stellen dat honden die gekweekt werden als werkhond veel nood aan beweging hebben, zoals bijvoorbeeld de Jack Russel, Cocker SpaniŽl of de Beagle.

Daarnaast speelt ook de tijd die u persoonlijk kan vrijmaken voor de hond een zeer grote rol. Honden zijn van nature meutedieren en hebben daarom behoefte aan sociaal gezelschap. Een hond moet kunnen spelen, wandelen, lopen: kortom honden hebben veel aandacht nodig. Ook hier treden er verschillen op tussen de diverse hondenrassen, en zal u goed moeten nadenken welke hond het best bij u past. Ook de keuze tussen een puppie en een volwassen hond moet hierdoor danig beÔnvloed worden. Laten we duidelijk zijn: een puppie opvoeden neemt zeer veel tijd in beslag.

Tot slot willen we u ook nog mededelen dat het hebben van een hond heus niet goedkoop is als het soms lijkt. Ten eerste moet een hond zijn dagelijkse portie eten verorberen, maar dat is zeker niet alles. Er zullen zeker en vast nog andere kosten bijkomen als het jaarlijkse vaccinatiebezoek aan de dierenarts, indien je niet over een goede hondenverzekering beschikt natuurlijk). Ga dus eerst voldoende na of je persoonlijke budget het houden van een hond wel toelaat.

Bekijk ons rassenoverzicht

hond honden dogs dog care verzorging

Gratis een foto van uw hond hier?Hondenland
Hondenkapsalons
Hondenrassen
Tips Honden
Honden Links
Contact